Stenkil Hansens hjemmeside

Bedstemor Lisbeth og farfar/morfar Bent viet den 29. april 1967 i Sønderby kirke

Bedstemor og farfar/morfar blev viet i Sønderby kirke den 29. april 1967 . Søren blev født den 30.oktober 1968.  Søren og Henrik har sneget sig ind på billedet nederst i højre hjørne.."Hold da op -er det virkelig mor og far?"..synes Henrik at sige.

Maria Lajer Jensen og Henrik Stenkil Hansen

Maria Lajer Jensen og Henrik Stenkil Hansen blev som de første i vores børneflok  viet i Agersø kirke den 29. maj 2006. Navn efter vielsen Maria Stenkil Lajer og Henrik Stenkil

Jenny Jönson og Ole Stenkil Hansen

Billedet er taget af Jessica (Jennys storesøster) af Jenny og Ole på den dejlige strand ved Höllviken syd for Malmö, hvor de bor. Billedet er lige efter giftemålet på rådhuset i Malmö. Fælles navn herefter Jenny og Ole Stenkil

Rikke Bronée og Søren Stenkil Hansen

Efter at have været "par" i 16 år besluttede Rikke og Søren at blive viet i Herlufholms kirke i Næstved. Uden for ægteskabet havde de sammen som fælles børn før vielsen Oliver på 10 år og William på 6 år. Fælles navn efter vielsen er Rikke og Søren Stenkil Bronée.
Som julekort 2009 sendte Bente Bronée dette flotte bryllupsbillede af Rikke og Søren ..tusind tak for det.
 Man kan godt se, at det er en professionel fotograf. Han har fået 2 gange slæb med på billedet dvs. "Søren på slæb" og Rikkes fantastiske kjole ... også... med slæb! 

Pernille Stenkil Hansen og Tino Mogensen

Billedet er fra Strib Kirke den 14.juni 2014.
Brylluppet var den kirkelige velsignelse af Pernille og Tinos borgerlige  giftermål for seks år siden, da Anna var 2 år.
Pernille beholder sit navn Pernille Stenkil Hansen
Tino beholder sit navn Tino Mogensen og deres to dejlige børn bærer navnene:
Anna Stenkil Mogensen
Tobias Stenkil Mogensen

I ordenskapitlet står der om bedstemor Elisabeth

Den 15. Juni 2009 blev undertegnede Elisabeth Stenkil Hansen (030446-****) efter mindst 40 års uafbrudt tjeneste ved folkeskolen i Kværndrup af Hendes Majestæt Dronningen tildelt fortjenstmedaljen i sølv. Skolen har skiftet navn flere gange og hedder nu Tre Ege skolen, Kværndrup Afdeling.

Mandag den 31. august 2009 fik jeg overrakt dronningens fortjenstmedalje i sølv efter 40 års virke ved Kværndrup Skole.

Et sammendrag fra tiden før Kværndrup og tiden i Kværndrup følger nu:

Jeg blev født på Assens Sygehus den 3. april 1946. Jeg er den yngste ud af en søskendeflok på otte. Mit barndomshjem var et husmandssted i Bjørnemose. Jorden var udstykket fra Hagenskov. Desværre døde min far af en hjernesvulst, da jeg var 4 år gammel. Men mor drev husmandsstedet videre, og selvom det var småt med penge, fik jeg som den eneste af søskendeflokken lov til at læse videre.

På Borgerskolen i Assens tog jeg mellemskoleeksamen i 1962 og realeksamen i 1963. Efter et år i huset og på et gartneri  begyndte jeg på Skårup Statsseminarium i 1964.

I 1966 traf jeg min mand, som jeg nu har været gift med i 42 år. Han var også lærer, hvilket har været en kæmpe fordel for os begge to. Vi har endda været så heldige, at vi har været på den samme skole i alle 40 år.

Jeg blev dimitteret fra Skårup Statsseminarium i  juni 1969.  Samme år i august blev  jeg ansat som lærer ved Kværndrup kommune – og Realskole, og der har jeg været  ansat siden. 

I løbet af ægteskabet er der kommet 4 børn til: Søren, Henrik, Ole og Pernille. Vi har alle været så privilegerede, at børnepasning og rengøring i mange år blev foretaget af min storesøster. Alle 4 børn har tilegnet sig gode uddannelser, har fået gode jobs, stiftet familie og har velsignet os med 8 dejlige børnebørn, som vi får lov til at låne af og til.

Familieliv: Vi bor i et dejligt hus i Kværndrup. Det er blevet udbygget i takt med familieforøgelserne, så der både har været plads til børn, legekammerater og en del kæledyr. Desuden bor vi i et kvarter, hvor der er en masse dejlige naboer.

Arbejdsliv: Min linjeuddannelse på seminariet var dansk. Denne uddannelse har jeg brugt i de 40 år, jeg har været lærer, idet jeg har haft danskklasser i alle årene. Matematik, billedkunst, håndarbejde, musik, historie, kristendomskundskab og idræt har jeg ligeledes undervist i. Jeg har altid været klasselærer, så der er mange elever, som jeg har fået lov til at tage vare på.

Fritidsliv: Udover at jeg har deltaget i alle vores 4 børns fritidsinteresser, har jeg selv spillet håndbold. Det gør jeg for øvrigt endnu i en alder af 63 år. Desuden er håndarbejde med til at udfylde fritiden. Det er især strikning, der er min store hobby.

Det er for min mand og undertegnede en stor ære at tage til København og takke Hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2. for vores  fortjenstmedaljer i sølv.

Kværndrup, den 22.november 2009

Elisabeth Hansen

I ordenskapitlet står der om morfar/farfar Bent

Den 15. Juni 2009 blev undertegnede Bent William Stenkil Hansen (160343-****) efter mindst 40 års uafbrudt tjeneste ved folkeskolen i Kværndrup af Hendes Majestæt Dronningen tildelt fortjenstmedaljen i sølv. Skolen har skiftet navn flere gange og hedder nu Tre Ege skolen, Kværndrup Afdeling.

Biografiske oplysninger og oplysninger, der har haft betydning for mit virke, ønsker jeg hermed at beskrive i kort form med enkelte kommentarer.

Født den 16-03-1943 i Søndersø sogn på Nordfyn.

Uddannelse: Præliminæreksamen fra Nørre Aaby Realskole 1959. Studentereksamen fra Fredericia Gymnasium 1962. Lærereksamen fra Gedved Statsseminarium 1965. Samme år ansat i folkeskolen Reventlowskolen i Krarup.  I de 4 år i Krarup blev militærtjenesten aftjent ved Søværnet  fra februar 1966 til  april 1967. Det blev til 14 måneder, hvor fik jeg den oplevelse at spille i Søværnets Tamburkorps. Søværnets Tamburkorps var med til mange begivenheder, og jeg oplevede f.eks. Hans Majestæt Kong Frederik den 9. skridte fronten af, da vi spillede på Holmen.

Den 29. april 1967 blev jeg efter hjemkomsten fra Søværnet viet til lærerstuderende Elisabeth Nielsen i Sønderby kirke på Vestfyn.

Min kone Elisabeth Stenkil Hansen blev dimitteret fra Skårup Statsseminarium i  juni 1969. Samme år i august 1969 blev min kone og jeg ansat som lærere ved Kværndrup kommune – og Realskole, og der har vi været ansat siden,  til vi efter ansøgning fik bevilget vores afsked  med 31.august 2009 som sidste skoledag.

Vi har fået 4 børn tre drenge og en pige, som alle gik ud af 10.klasse på vores skole. Dem er vi stolte af, og de har opnået gode stillinger - Søren som Assurandør (Alm. Brand), Henrik som Cand. merc. (Novo Nordisk), Ole som  Advokat (Telia) og pigen Pernille  som Cand. It ved Syddansk Universitet i Odense.

I mit virke i Kværndrup har jeg med en fantastisk støtte af min kone fået tid til som kasserer at passe kirkens  regnskab og skrive i kirkebøgerne  som kirkebylærer  i 33 år.  Der blev også tid til at være beskikket censor i matematik for staten i 36 år. Fransk, fysik, matematik og datavejledning var mine hovedinteresser. Sang/musik skal  nævnes som min helt specielle interesse.

Ligeledes med opbakning fra min kone har jeg kunnet deltage i politisk arbejde i min lille landkommune. Det blev til folkevalgt i 7 valgperioder (28 år) i Ryslinge kommune for Det Radikale Venstre.

Det er for min kone og undertegnede en stor ære at tage til København og takke Hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2. for vores  fortjenstmedaljer i sølv.

Kværndrup, den 22.november 2009

Bent Hansen

Efter takken til Kronsprins Frederik. Billedet er taget i DRABANT-salen (herom senere)

Mandag den 30.november fik vi sagt tak med håndtryk i hvide handsker  for medaljerne på Christiansborg til Kronprins Frederik. Der var 121 i audiens stod der senere i Berlingske Tidende om onsdagen. Man forøvrigt læse om på www.kongehuset.dk under aktuelt og audienser, hvor mange medaljer og ordener, der er uddelt af Margrethe i 2009. Vi snakkede med en afslappet og rar kronprins Frederik i ca. 10 minutter, men vi var jo også et ægtepar, så vi fik lidt længere tid. Kun 4 ægtepar har været tilmeldt audiens i 2009. Heraf var der to ægtepar den 30. november 2009. Det var MEGET sjældent sagde adjudanten.
Adjudanten havde vi for øvrigt hilst på/snakket med før på Château Cayx i slutningen af august. Dengang var han klædt  i cowboybukser og ensfarvet lyseblå skjorte .. men nu som orlogskaptajn i galla. Han bemærkede mit "kongelige" slips og Lisbeths fine sjal fra Cayx. Hvor har I fået det fra?-spurgte han. Jo, da vi var på besøg på vinslottet i slutningen af august, hvor han også var der,  havde vi købt slips, sjal  med slotsmotiv, sokker med krone, slebne glas med kongelig krone, en flaske Vin Rosé for at glæde prins Henrik. Jo, vi har jo altid været vant til at forberede os til "samtaler"...
Fortæl det til Kronprinsen - sagde adjudanten.. det gjorde vi så.. og snakken gik i 10 minutter om job, vinslot, tamburmusik for morfar Kong Frederik den 9., da han besøgte Holmen. "Han var jo en rigtig sømand, sagde Frederik!" .. ja, og tatoveret sagde Lisbeth.. ( det er jægersoldaten Frederik vist  også)..Da jeg spurgte Frederik om hvordan Caïx skulle udtales..spurgte han først, om jeg var fransklærer (jeg har jo undervist i fransk i 23 år)..og så sagde han. Caïx bliver udtalt på mange måder.. vi har ændret stavemåden til det gamle Cayx..udtalt (kajs), men der er stadig folk på egnen,  der siger "keks". Det var faktisk Lisbeth, der afsluttede audiensen, da hun sagde , vi skulle hjem og hente børnebørn i dagplejen og børnehaven ude i Kgs. Lyngby..."Nej, hvor hyggeligt, sagde Frederik!".
Så gav vi igen hånd med de hvide handsker og gik til udgangsdøren.
Da vi nåede udgangsdøren, vendte vi os om ..jeg bukkede og Lisbeth nejede eller "kniksede", som cermonimesteren havde sagt sagt, hun skulle gøre .
Frederik skal nok blive en god FOLKELIG konge. Vi fik at vide af den røde lakaj, at Dronningen var i udlandet. "Hun har nok været på juleindkøb  i London" , mente Lisbeth!! 
Frederik var derfor REGENTEN i stedet i denne uge... og da vi nævnte dronningen i vores samtale, sagde Frederik - "Jeg håber, jeg har gort det lige så godt! ... Vi var faktisk særdeles tilfredse med vores  kronprins Frederik.
Det var dejlig at være to i audiens. Så kunne vi hjælpe hinanden med at huske, hvad vi ville sige til Frederik, og bagefter..især huske,HVAD der blev sagt.

Bedstemor og en garder

Hvem siger, at en garder er tavs? .."Hav en god dag!"...🙂 sagde den "tavse" senere til os, da vi forlod Dronningeporten.

Der blev passet godt på os..af to gardere med skarpladte våben!

... garderne passede godt på os, selvom ALLE, der var i audiens havde en pletfri strafattest!
Bemærk de to gardere foran indgangen til DRABANT-salen med skarpladte våben.
Hvordan kunne vi blive fotograferet her ? 
Jo,  midt i DRABANT-salen var der en "jyde", der ville tage  et billede af os med medaljer efter audiensen, hvis vi tog et billede af ham. Det var vist ikke lige efter "protokollen", men det gik vi med til ! Senere ... den 17. december .. var det GREENPEACE, der blev "filmet" på nøjagtig samme sted under gallamiddagen ved klimatopmødet. Det var vist heller ikke efter PROTOKOLLEN !

Bedstemor siger farvel til UV-ministeriet

Bedstemor siger farvel til Undervisningsministeriet (bygningen ved den anden bro i baggrunden) efter 40 år i folkeskolen som tjenestemand.. dvs. en af de sjældne, der blev ansat af Kværndrup Kommune... og som kun kunne afkediges af undervisningsministeriet..sådan!.
Nu bliver alle lærere ansat og afskediget som overenskomstansatte i folkeskolen af kommunen.
Farfar/morfar siger ikke farvel endnu..Han har siden 1973 rettet matematikopgaver for staten som beskikket censor. I 2010 er han bekikket til at rette opgaver fra 10.klasse. Så går han nok på pension!